CALVIN HARRIS
I Created Disco
Calvin Harris

Škotski producent Adam Richard Wiles oziroma Calvin Harris je sicer v Veliki Britaniji že veliko let znano ime, svetovno slavo in pozornost pa je dosegel leta 2011, ko ga je pop zvezdnica Rihanna najela za produkcijo singla We Found Love.

Da izredno obvlada svoj posel so kmalu ugotovili tudi številni drugi zvezdniki, ki so mu bodisi zaupali remiksiranje ali pa produckijo svojih izdelkov.

Leta 2012 je izdal svoj tretji studijski album 18 Months na katerem najdemo uspešnice kot so – Bounce, Feel So Close, Let's Go, We'll Be Coming Back, Sweet Nothing, Drinking from the Bottle, Thinking About You ter I Need Your Love, ki je nastala v sodelovanju z znano angleško pevko Ellie Goulding.

Potem ko se je z omenjenim hitom na Otoku že devetič zaporedoma uvrstil med najboljših deset DJ-ev Veliki Britaniji premagal celo dosežek Michaela Jacksona in postavil nov rekord z največjim številom izdanih Top 10 singlov iz enega albuma. Calvin Harris je z zaslužkom več kot 46 milijonov dolarjev prav tako najbolje plačan DJ na svetu v letih 2013/14.

Uradna spletna stran: http://www.calvinharris.co.uk/

Poslušate
EVERYBODY HATES ME
THE CHAINSMOKERS